Projectomschrijving


Datum: donderdag 08 november Première avond
Kaarten: 1ste rang
Locatie: de Maagd Bergen op Zoom
Prijs: 10,00 p.p. PV-lid + 1 introducé
Inschrijfdata: 22, 23, 26 & 27 februari 2018

 

 

Donderdat 08 november tussen 19.30-19.45 uur dient het inschrijfbewijs omgeruild te worden voor een toegangsticket tot de Maagd.
Er zullen een aantal bestuursleden klaar staan bij de ingang van de Maagd.

 

Grease

The MusiCompany

Een podium vol vetkuiven, petticoats en een flinke dosis enthousiasme! Na een spannende voorbereidingstijd, waarin het lange tijd onzeker was of het zou lukken, werd begin dit jaar eindelijk de knoop doorgehakt: The MusiCompany (TMC) kreeg uit Amerika de ‘go’ om als eerste amateurvereniging de Nederlandse musicalversie van Grease op te voeren. Van 8 tot en met 11 november zijn de enthousiaste leden van The MusiCompany, compleet met vetkuiven, petticoats en uiteraard de onmisbare zwarte en roze jasjes, te bewonderen op het podium van Theater De Maagd.

DE ORIGINELE MUSICALVERSIE Dankzij een gezonde portie doorzettingsvermogen heeft The MusiCompany nu dus de eer om Grease – na Footloose, The Wedding Singer en Legally Blonde – aan haar lijst met feelgoodmusicals toe te voegen. De versie van Grease die zij in Theater De Maagd laten zien, werd in 2006/2007 in Nederland opgevoerd met Jim Bakkum en Bettina Holwerda in de hoofdrollen en in 2015/2016 met Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch. Het derde duo dat in Nederland in de huid van Danny en Sandy kruipt, bestaat uit Marty Braat en Femke Doomen van The MusiCompany, die ook samen te zien waren in de musical Footloose.

HET VERHAAL Grease is gebaseerd op de gelijknamige film die precies veertig jaar geleden uitkwam. In het decor van de jaren vijftig ontmoet de knappe maar verlegen Sandy tijdens haar vakantie de liefde van haar leven: Danny. Als na een moeizaam afscheid blijkt dat Sandy net als Danny naar Rydell High School gaat, lijkt dat in eerste instantie een heel gelukkig toeval. Ze komt er echter al snel achter dat “haar” romantische en lieve Danny op school bekendstaat als een stoere vrouwenverslinder. Hun imago’s botsen zo erg dat Sandy het uitmaakt. Danny laat het daar niet bij zitten en doet er alles aan om Sandy terug te winnen.

15 JAAR TMC The MusiCompany viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan. Met het optreden in Carré tijdens het Amateur Musical Awards-gala afgelopen november nog vers in het geheugen, popelen de leden van The MusiCompany om hun tanden in Grease te zetten. De legendarische afloop van deze musical zit bij de meeste mensen al wel in het hoofd. Het zijn de pakkende liedjes, de kleurrijke rock & roll scènes en grappige karakters die ervoor zorgen dat Grease nooit verveelt. The MusiCompany ziet het als een enorme uitdaging om er de verrassing van het jaar van te maken.